Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:18  |  09/02/2023

Data i hora oficial

El temps

Avís de situació de risc per fred

  • Consells onada de fred

    Consells onada de fred

25/1/2023

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon emetre un Avís de risc per fred.

 

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura mínima diària de cada municipi establerta pel percentil 2. El percentil 2 d’una estació meteorològica automàtica (EMA) és el valor estadístic que deixa per sota el 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes de la sèrie estudiada (que correspon al període de desembre a març entre els anys 2007 i 2016). Per tant, només el 2% de dies de tota la mostra la temperatura mínima en els mesos més freds ha estat inferior a aquest valor.

 

Durant la propera matinada i la de divendres 27 es preveuen temperatures mínimes extremes a les comarques de Baix Llobregat, Alt Penedès, V. Oriental, V.Occidental, Selva, Osona, Moianès, Bages i Anoia. La distribució del fenomen dins la zona avisada és de caràcter extens, és a dir, que pot afectar-ne entre un 30 i un 70%.

 

 

Més informació:Data de modificació: 25/01/2023 22:05:22