Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

13:11  |  01/04/2023

Data i hora oficial

El temps

Montmeló balla per la igualtat a la Sala Polivalent

 • 8M2022 a Montmeló. Coreografia de Ay Mamá

  8M2022 a Montmeló. Coreografia de Ay Mamá

 • 8M2022 a Montmeló. Xerrada dona i Islam

  8M2022 a Montmeló. Xerrada dona i Islam

 • 8M2022 a Montmeló. Lecrtura del manifest

  8M2022 a Montmeló. Lecrtura del manifest

 • 8M 2022 a Montmeló. Ball Micromasclismes. INS

  8M 2022 a Montmeló. Ball Micromasclismes. INS

 • 8M2022 a Montmeló. Coreografia de Ay Mamá

  8M2022 a Montmeló. Coreografia de Ay Mamá

 • 8M2022 a Montmeló. Xerrada sobre dona i esport

  8M2022 a Montmeló. Xerrada sobre dona i esport

9/3/2022

Aquest 2022 les activitats de commemoració del Dia Internacional de les Dones van començar dijous dia 3 amb una xerrada sobre el paper de la Dona a l’Islam a càrrec de la consellera de districte Nou Barris de Barcelona, Sara Belbeida que va estar acompanyada de l’alumna de l’institut de Montmeló, Fatin al Mohaled.

 

L’endemà divendres, va ser el torn del catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Barcelona, el senyor Eduardo Rojo Torrecilla que ens va explicar quines millores comporta la Reforma Laboral per a dones.

 

Dimarts 8 de març era el dia de l’acte central de la celebració. Al migdia aquest programa va publicar un podcast especial amb la participació de 14 alumnes de l’Institut de Montmeló acompanyades de la seva professora de llengua i les declaracions de la regidora de Feminisme i Igualtat.

 

A la tarda, la pluja va obligar a traslladar la celebració a la Sala Polivalent, però no va impedir que un nombrós grup de gent ballés per la igualtat. L’acte es va iniciar amb la lectura dels treballs de les alumnes de 2n d’Eso que van posar veu a un grup de dones oblidades, seguida d’una performance a partir de la música Micromachismos a càrrec d’un altre grup d’alumnes de l’Institut.

 

La música va donar pas a la Lectura del Manifest institucional que va anar a càrrec d’alumnes de l’Institut, regidores de l’Ajuntament i l’entitat ADMI. El manifest va comptar amb el suport d’entitats que van acompanyar aquesta lectura: el Club Karate Montmeló, Òmnium Cultural, l’associació de veïns del Sant Crist, L’Agrupa, la Unió de Botiguers, el Trencadís i l’associació de famílies del Trencadís, el casal de la Gent Gran i l’Institut de Montmeló.

 

Per acabar, tota la sala va ballar al ritme de la cançó “Ay mama” de Rigoberta Bandini, la coreografia de l’Olga Carrillo de For Dance Center que s’havia estat assajant amb diferents col·lectius els dies previs a aquesta celebració.

 

Vam acabar la jornada amb un col·loqui organitzat per la Penya Blaugrana que sota el títol de Noves referències a l’esport ens va parlar de l’Esport Femení. Les persones encarregades de fer-ho van ser la Maria Teixidor, empresària i advocada que havia format part de la directiva del Futbol Club Barcelona i encarregada de la secció de futbol femení, la Maria López Pintado, esportista d’elit, subcampiona del món Kata equip, conduïdes per Anna Ballbona, autora del llibre “Elles competeixen” que recull les històries de dones referents en el món de l’esport. A totes elles les podreu escoltar a l’apartat de l’entrevista del programa Montmeló Sona de l'11 de març

 

Ràdio Montmeló

 

La celebració del 8M a Montmeló encara no ha acabat. Queden tres actes:  divendres 11 a les 6 de la tarda, la Biblioteca La Grua ens proposa una nova activitat de Bibliolaba amb el títol Ciència i Dona. Es tracta d’un taller familiar a càrrec de Funbrain i està pensat per a infants i joves de 7 a 14 anys. Els menors de 12 han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

 

Diumenge 13, l’entitat ADMI, Dones de Montmeló per la Igualtat, ens proposen una activitat de ball, KPOP Random Play Dance, Alcem la veu i ballem per un Montmeló Igualitari. A les 12h a la llosa, davant de l’estació jove.

 

El mateix diumenge, a les 7, a la Sala Polivalent, Clara Peya tancarà la celebració d’aquest 8m amb la presentació del seu onzè àlbum: Perifèria. Clara Peya és una artista irreverent i difícil de classificar. Inquieta, visceral i transcendent, fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l'art com a eina de transformació social. Guardonada amb el Premi Nacional de Cultura el 2019, és considerada una de les pianistes més prolífiques i transgressores del moment, és energia i sentiment en estat pur. Sempre amb el piano com a centre de gravetat per a compondre i escriure cançons.Data de modificació: 17/03/2022 14:59:50