Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

12:38  |  01/04/2023

Data i hora oficial

El temps

Actualitat - Hemeroteca de notícies

RSS 2.0

 • Dones i homes, corresponsables!

  8 de març de 2021

  8M: Manifest Institucional del Dia Internacional de les Dones - Generalitat de Catalunya


   
  La pandèmia del Covid-19 ha posat de relleu un cop més i de forma especialment punyent les greus discriminacions que la nostra societat encara exerceix sistemàticament sobre nosaltres les dones.

 • Fèiem, fem i farem, polítiques feministes

  8 de març de 2021

  8M: Manifest institucional del Dia Internacional de les Dones - Diputació de Barcelona

  Avui, 8 de març de 2021 volem manifestar que les dones no ens aturem, les dones continuem movent el món i sent presents, participant i liderant els espais de representació i de presa de decisió. Ara fa un any que es va declarar l’estat d’alarma per una pandèmia que ens ha portat a una crisi sanitària mundial amb conseqüències devastadores per al conjunt de la humanitat i, en especial, per a les dones. La COVID-19, més enllà de l’impacte sobre la salut, ha tingut un impacte sistèmic...

 • Igualtat: el repte de passar de la teoria a la pràctica

  7 de març de 2021

  Igualtat: el repte de passar de la teoria a la pràctica

  El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Llosa de l'Estació s'omplirà de violeta durant uns dies. Els fanals d'aquest espai lluiran banderoles que conformen una exposició de carrer que, sota el títol "Igualtat: el repte de passar de la teoria a la pràctica", mostra la invisibilitat de la dona durant la història i la desigualtat social encara existent.

 • Ball8M!

  7 de març de 2021

  Balla pel 8M

  Des de l'àrea d'Esports us proposem a tothom participar de manera activa en el Dia Internacional de les Dones. L'Eva, la monitora de les classes dirigides del Pavelló Municipal de Montmeló, ens convida a ballar pel 8 de març.

  És una coreografia per ballar i reivindicar. Balleu al ritme de "I ain't your mama" de la Jenifer Lopez.

  A partir del dilluns 8 de març, compartiu el vídeo i etiqueteu a les xarxes a l'Ajuntament de Montmeló amb el hastag: #8demarç
   
   

 • Fèiem, fem i farem, polítiques feministes

  5 de març de 2021

  8 de Març: L’impacte de gènere en la crisi de la Covid-19 i l’agenda feminista

  L’actual crisis socioeconòmica i sanitària provocada per la pandèmia COVID-19, obliga al debat feminista a adaptar-se urgentment a la nova situació i posar al centre del debat l’evidència que les existents desigualtats de gènere, ara s’han accentuat.

 • Dones i homes, corresponsables!

  5 de març de 2021

  Dones i homes, corresponsables!

  En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el proper 8 de març, des de l’Institut Català de les Dones centrem les reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.

 • La volta al món en 80 ties

  2 de març de 2021

  'La volta al món en 80 ties', un recorregut teatral a través de dones que han fet història

  Aquest dissabte 6 de març, abans de les 19 hores, a la Polivalent, comencen a Montmeló les activitats commeoratives del 8M: Dia Internacional de les Dones. El tret de sortida el donarà Georgina Llauradó i Cristina Martínez, protagonites un apasionant espectacle feminista que combina text, música en viu, dansa i vídeo: 'La volta al món en 80 dies'. L'acte s'iniciarà amb la lectura institucional del Manifets del 8M, per part de dones de Montmeló. 
   
  La Sala Polivalent de Montmeló...

 • Manifestació feminista del 8 de març

  26 de febrer de 2021

  Les dones necessitem visibilitat i reconeixement

  Les dones, som i hem estat reconegudes o repudiades, venerades o desprestigiades, exalçades, assassinades o simplement ignorades. Però queda palès que les dones suposem el fonament de la civilització i articulem la veritable història
   
  En l'origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, es posava en valor fets puntuals com activistes mortes, commemoracions sufragistes i demandes pacifistes i d'igualtat. Al llarg del s. XX el Dia de les Dones, s'utilitzà...

 • la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS se suma a la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

  25 de novembre de 2020

  La detecció de casos de violència envers les dones es multiplica per 18 a la Metropolitana Nord

  El 2019 es van detectar 22 casos i, el 2020, la xifra ha augmentat fins a 399. La formació i sensibilització dels professionals, claus per l’augment en la detecció de casos.

 • Punt Dona Montmeló

  25 de novembre de 2020

  El "Punt Dona" de Montmeló

  El "Punt Dona" de Montmeló és  un sevei d'informació i orientació vers la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, adreçat a tota la ciutadania. És un espai municipal on es pot adreçar qualsevol persona de Montmeló que estigui interessada a obtenir informació i orientació sobre la igualtat i pretén donar resposta a tota aquella demanda d'informació, assessorament psicològic, jurídic, social, laboral, familiar, de treball, violència masclista i relacions familiars conflictives.
   
  Què...

Butlletí ­ digital

Vols rebre els titulars, l'agenda d'activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA