Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:53  |  31/01/2023

Data i hora oficial

El temps

Cinema africà per capgirar mirades a Montmeló

  • Manoliño Nguema

    Manoliño Nguema

23/1/2023

El Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) segueix a Montmeló aquest mes de gener amb l'última sessió del cicle de pel·lícules que ens apropen diverses cultures del continent africà.


El pròxim 27 de gener se celebrarà l'última sessió de les tres programades a Montmeló en el marc del FICAC. Ja que la sessió del 13 de gener finalment no es va poder realitzar, la pel·lícula programada per aquell dia és la que es projectarà en lloc del documental "We exist".

 

Per tant, el pròxim 27 de gener tornarem a tenir l'oportunitat de gaudir de "Manoliño Nguema", un documental provinent de l'antiga colònia espanyola a l'Àfrica, Guinea Equatorial. Vam viatjar fins a Galícia per a conèixer la vida d'en Marcelo Ndong, un artista africà sexagenari format a un poble de Galícia i que ara regenta una petita escola de teatre a Malabo i que rep una inesperada proposta: muntar una obra de teatre que relati la seva pròpia vida. Marcelo crearà, a Malabo, una obra que serà un viatge personal i creatiu que el conduirà des de la Guinea postcolonial i l'Espanya franquista fins a l'actualitat. A través del seu increïble periple vital com a mim, músic, actor de circ, però sobretot migrant, anirà descobrint els vius, però fins ara poc coneguts, llaços culturals que uneixen Guinea Equatorial i Espanya.

 

El FICAC és un projecte pioner al nostre país que vol apropar les cinematografies africanes i de la seva diàspora per així capgirar les mirades cap al continent veí a través de l'art. Impulsat per l'associació CinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació, tracta de contrarestar els discursos xenòfobs i racistes des de l'art per colpejar dues vegades: des de la creativitat i des de les altres mirades.

 

El FICAC no busca només sensibilitzar a través de la transmissió de filmografia africana. El FICAC vol apropar la realitat africana a la ciutadania per vèncer els relats d'una Àfrica desolada. Per fer-ho, proposa una programació que aboca una gamma cromàtica en positiu del continent veí. És hora que els cinemes africans revelin tota la seva esplendor.Data de modificació: 23/01/2023 09:22:09