Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:48  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

Portes Liles, una xarxa municipal contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques

  • Projecte Portes Liles

    Projecte Portes Liles

24/11/2022

L’Ajuntament de Montmeló està treballant des de l’àrea de Feminisme i Igualtat amb la voluntat d’impulsar la creació d’una xarxa municipal d’establiments contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques, que portarà per nom “Portes Liles”.

 

El projecte consisteix en la implementació d’una Xarxa Municipal d’Establiments contra les violències masclistes i LGBTIfòbiques mitjançant la creació d’un distintiu en format adhesiu que identifiqui els establiments inscrits a la campanya.


Els objectius principals del projecte són dotar al municipi d’un instrument compartit i consensuat que permeti actuar als establiments davant d’assetjaments sexuals, per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere així com altres formes de violències masclistes o LGBTIfòbiques. I per altra banda, facilitar la intervenció coordinada i el treball en xarxa des de la proximitat i el coneixement.
Els establiments, comerços, bars, restaurants, cafeteries i altres tipus de negoci que vulguin adherir-se a la Xarxa “Portes Liles” d’establiments lliures de Violències Masclistes i LGBTIfòbiques, hauran de signar un document de compromís, que recollirà alguns acords com vetllar per la igualtat de gènere i la no discriminació LGTBI de la seva plantilla, garantir un espai lliure d’assetjaments sexuals, per raó de sexe, identitat de gènere i/o orientació sexual per la seva clientela; tenir cura del llenguatge i imatges utilitzades, i vetllar per una comunicació inclusiva i no sexista...


Aquesta xarxa ha de servir perquè diversos establiments puguin ser establiments segurs contra la violència masclista, i oferir a les dones que ho necessitin la possibilitat de demanar ajuda en aquests espais.


A més del distintiu que identificarà cada establiment, l’Ajuntament també oferirà una formació inicial a tots els establiments que es vulguin adherir a la xarxa, així com material de sensibilització, com una infografia del circuit d’atenció, telèfons d’interès, cartelleria, etc. També, com que la campanya és un projecte viu, als establiments inscrits se’ls continuarà oferint formacions sobre diferents aspectes en relació als compromisos adquirits, com elaboració de plans i protocols d’igualtat, formacions en llenguatge inclusiu i no sexista, etc.


Volem treballar perquè Montmeló sigui un poble ple de portes liles obertes per a totes les persones que per raons de gènere i/o orientació sexual es trobin en perill, unes portes obertes a la solidaritat i a la protecció, i tancades als maltractadors. Els maltractadors a Montmeló tindran totes les portes tancades.Data de modificació: 25/11/2022 10:38:48