Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:26  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps


L'Associació "La Capsa dels Records" parlarà sobre el dol perinatal, aquest dimecres 22 a la Concòrdia

  • Parlem sobre dol perinatal

    Parlem sobre dol perinatal

  • Millores en el cementiri: espai de dol perinatal

    Millores en el cementiri: espai de dol perinatal

16/3/2023

Sabeu què és el dol perinatal? Doncs aquesta setmana vinent tindrà lloc una interessant xerrada sobre aquest tema amb professionals en la matèria i persones voluntàries.

 

Dimecres 22 a les 6 de la tarda, la Sala de la Concòrdia, acollirà una xerrada de l'Associació La Capsa dels Records, associació sense afany de lucre, que vol fer visible el dol perinatal i gestacional.


Parlem de dol perinatal quan ens referim a totes aquelles pèrdues de bebès que tenen lloc durant l'embaràs, el part o a pocs dies després del naixement, sense importar els dies de vida o les setmanes de gestació.


Una de les accions que duen a terme, és la confecció d'unes capses que lliuren a hospitals de tota Catalunya i que ajuden tant al personal sanitari com a les famílies que les reben. L'associació compta amb més de 200 voluntaris/es que confeccionen de forma artesanal cada un dels elements que formen les capses.


Aquestes capses sorgeixen de la necessitat, després d'una pèrdua, de generar records dels fills que no arriben a viure ja sigui al llarg de l'embaràs com al cap de poques hores de néixer. El contingut de les capses està pensat i creat per famílies que han patit aquestes pèrdues i saben com el pas per aquest dol pot ser més suportable.


La Capsa dels Records pretén ajudar les famílies que sovint se senten soles, perquè puguin sortir de l'hospital amb un record del seu fill o filla. A part de portar les capses als hospitals, l'associació organitza diversos Grups d'Ajuda Mútua, per a les famílies que ho necessiten amb el suport d'una psicòloga especialitzada en dol perinatal.


Tenen també el conte "Bona nit, petit estel" adreçat als germans i avis que també pateixen la pèrdua d'un ésser estimat i ara engeguen el projecte "Nius" que són uns bressols adaptats a les diferents edats gestacionals per tal que els petits cosso puguin reposar.


A la xerrada d'aquest dimecres 22 intervindran per part de l'Associació La Capsa dels Records, Maria Simon que és actualment la presidenta i Montse Porro, veïna de Montmeló i voluntària de l'associació. També parlarà Noèlia Sánchez, com a responsable del projecte Cor a Cor i el Doctor Daniel de Luís que parlarà del dol perinatal des de l'àmbit sanitari i psicològic.


Per finalitzar, recordem a les persones interessades en aquest tema que Montmeló compta en un espai de dol perinatal dins del cementiri municipal, des d'aquest passat mes de novembre.Data de modificació: 16/03/2023 14:50:23