Les violències masclistes a les dones grans centraran una jornada amb motiu del 25N
Dimecres 27 de novembre, la sala de la Concòrdia de Montmeló acollirà una jornada sobre “Dones grans i violències masclistes”, dintre dels actes organitzats amb motiu del 25N, Dia Internacional pera a l’erradicació de la violència envers les dones.
Aquesta jornada està dirigida a professionals, a entitats i a persones individuals que hi vulguin assistir. Organitzada per l’àmbit d’Igualtat i de Gent Gran de l’Àrea de Polítiques Socials i d’Igualtat del Consell Comarcal del Vallès Oriental, compte amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.
L’acte començarà a les deu del matí amb la benvinguda de l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, Mònica Utrilla, consellera comarcal del Vallès Oriental a l’Àrea d’Igualtat i Feminismes i Núria Carné, consellera comarcal del Vallès Oriental a l’Àrea de Polítiques Socials.
A les 10:20 h es presentarà l’estadística de violències envers les dones al Vallès Oriental, a càrrec de l’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental. A les 10:35 h tindrà lloc l’acte central consistent en una taula rodona on s’analitzarà les violències viscudes per les dones grans des d’una òptica que considera l'edat, la salut, l'aïllament social i altres factors com a eixos clau per entendre millor aquesta realitat. Aquesta taula rodona comptarà amb les intervencions de Neus Pociello, de la Fundació Aroa, Paulina Blanco, de la Fundació Enllaç i Yanire Gutiérrez del Servei d’Intervenció Especialitzada del Vallès Oriental.
A continuació, a les 12:00 h, experiències del territori vinculades a entitats que treballen amb el col·lectiu, a càrrec de l’Associació de Dones de Llinars del Vallès i Porque yo lo Bailo de Sant Esteve de Palautordera. La cloenda tindrà lloc a les 12:40 a càrrec d’Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental.
Les dones grans que pateixen violències masclistes viuen una realitat sovint marcada per múltiples formes de discriminació: no només pel fet de ser dones, sinó també per la seva edat, la qual cosa comporta, en molts casos, un doble estigma.
La invisibilització social, la dependència econòmica, el deteriorament de la salut i la manca de xarxes de suport fan que aquest col·lectiu es trobi especialment exposat i sovint amb barreres significatives per accedir als recursos i suports necessaris.
Cal inscripció prèvia a través del següent enllaç.