Gran acollida de la Jornada Solidària de Montmeló

Dissabte, 14 de desembre de 2024

Enguany, la Jornada de Cooperació i Solidaritat organitzada conjuntament per l’Ajuntament, la Sectorial de Cooperació del Consell de Poble i les entitats de Montmeló, va tenir una gran acollida per part del públic, que es va involucrar en les diverses activitats.

Durant tot el matí del dissabte 30 de novembre, es va gaudir a la plaça de la Vila de paradetes de productes, tallers i jocs solidaris impulsats per entitats de Montmeló i de fora, AFA i ONG. Hi havia parades amb propostes d’activitats solidàries (penals solidaris, creació de dibuixos i jocs africans) per a infants, joves i adults com les del CIJ Esplaia’t, el CF Montmeló UE o la Fundació Akwaba. També algunes ONG com ara Fundació Pau i Solidaritat i CooperAcció van ensenyar els seus projectes de cooperació d’arreu del món, amb els quals l’Ajuntament de Montmeló hi ha col·laborat.

Per la seva banda, les AFA Sant Jordi, del Pau Casals i de l’Institut, van participar-hi recaptant fons per a escoles valencianes afectades per la DANA. Les entitats locals van amenitzar la plaça tot el matí i van aconseguir que més públic se sumés a fer aportacions solidàries.  Solidarité, amb la seva proposta de trenes africanes, la Penya Madridista amb globus solidaris i el Casal de la Gent Gran, servint xocolata calenta i pastissos.

A més de totes aquestes activitats, a mig matí, i gràcies a la col·laboració amb la campanya Som Aigua impulsada per l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i el Grup d’Aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, vam gaudir de l’espectacle “BWater“, de la companyia Produccions Maria Palomo, que va presentar un escenari de futur distòpic en què l’aigua és la moneda de canvi.

També es va muntar a la plaça de la Vila l’exposició “L’aigua: allà i aquí”, que dona a conèixer la situació del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament en el món, però també la gestió de l’aigua i el sanejament en el nostre municipi. Algunes dades interessants que presentava l’exposició eren que, mentre a la major part de territori català l’aigua és un una gestió privada, a Montmeló es gestiona íntegrament per l’Ajuntament, mitjançant el Servei Municipal d’Aigües. La gestió directa i pública de l’aigua a Montmeló comporta diferents avantatges i garanties, com ara la qualitat de l’aigua, la garantia ambiental i social que assegura un subministrament d’aigua a famílies en situacions socials adverses i la gestió directa del deute acumulat.  L’exposició també parla sobre l’actual projecte de recuperació de la Mina Vella de regants, una infraestructura històrica construïda el 1787, que permetrà continuar fent ús municipal i sostenible de l’aigua tot respectant el patrimoni històric.

Per concloure la jornada, el públic va viure un concert de música d’arrel africana amb Na Nara, un grup que fusiona tradició amb modernitat i que va apropar a les cultures tradicionals africanes a partir els seus ritmes i músiques; i en acabar, es va oferir a tothom un taller de dansa de l’Àfrica de l’Oest.

Darrera actualització: 18.12.2024 | 12:31