Dos autors locals presenten els seus llibres a la Biblioteca La Grua
La poesia intimista d’Eleno Raimundo i l’assaig històric d’en Emili Cortavitarte, protagonitzen un mes de juny força literari, que finalitzarà amb les recomanacions de llibres per l’estiu del periodista Ricard Ruíz Garzón.
Divendres 10 de juny, a la biblioteca La Grua, es va gaudir d'una trobada poètica molt personal amb l'Óscar Manuel Eleno Raimundo. En aquesta ocasió l'autor local va presentar el seu nou llibre Acciones y pasiones de una vida, de temàtica intimista. L'escriptor a través de la seva obra convida a llegir els seus poemes plens de moments especials, dedicats a familiars, amigues i amics. Versos escrits al llarg dels anys viscuts amb elles i amb ells.
Cal destacar el joc entre infinitius i adjectius que enalteix la cadència entre línies. També la forma personal que utilitza per expressar els seus sentiments més profunds, més enllà del seu viure. Óscar Manuel Eleno, un home que es reconeix en els seus iguals. Gaudiu amb estima d'aquest llibre que ens apropa amb una vida viscuda amb intensitat, sempre cap a endavant.
Per la seva banda, Emili Cortavitarte va presentar aquest passat dia 17 el seu llibre “Movimiento libertario y educación en España (1901-1939)”. En aquest assaig històric i sobretot documental, Cortavitarte fa un repàs sobre el moviment llibertari anarquista dels primers 40 anys del segle XX a España, que en paraules de l’autor, van constituir un un procés formatiu i educatiu radicalment revolucionari i alternatiu a la dominació de classe i a les estructures capitalistes: des de Ferrer i Guàrdia i l’Escola Moderna, passant per les escoles racionalistes i els ateneus llibertaris, fins a l’Escola Nova Unificada durant la Revolució.
La xerrada va transcórrer va estar acompanyada en tot moment de les explicacions documentals i fotogràfiques de l'autor que va fer èmfasi en la importància del naixement de l'educació llibertària de principis del segle passat, que va ser la base per al pensament educatiu racionalista, que en certa manera es va recuperar als anys '80.
Emili Cortavitarte, historiador I professor, ha estat Durant molts any secretari general de la CGT. Aquesta obra havia de ser presentada l’abril de l’any 2020, juts quan va començar la pandèmia. Dos anys després hem pogut gaudir de les explicacions de l’autor d’aquest interessant llibre I sobretot de la seva cordialitat.